Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Astăzi, 21.08 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ: 

Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru modificarea Ordinului ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 536/2012 privind aprobarea Listei cuprinzând porturile şi locurile de operare şi limitele acestora, a căror infrastructură portuară aparţine domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi limitele radelor portuare şi ale zonelor de ancoraj

 

Scurtă descriere

În conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) și art. 10 din Ordonanța Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparținând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităților de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare, republicată, cu modificările și completările ulterioare:

”Art. 8. - (1) Lista cuprinzând porturile şi locurile de operare deschise accesului public, precum şi limitele acestora se stabilesc şi se aprobă prin ordin al ministrului transporturilor.”

”Art 10  -  Limitele radelor portuare şi ale zonelor de ancoraj se stabilesc de către Autoritatea Navală Română, prin căpităniile de port și se fac publice prin avize către navigatori şi pe website-ul propriu.”

Prin adresa nr. 32 din 15.05.2024, înregistrată la Direcția Transport Naval cu nr. 30288/1141 din 23.07.2024, Asociația Pescuitului Maritim Tomis solicită includerea obiectivului de investiții ”Amplasare containere metalice, construcții provizorii pe durata contractului de închiriere destinate supravegherii ambarcațiunilor, realizare platforme betonate acostare ambarcațiuni și împrejmuire teren”, situat în dreptul localității Năvodari, între km 1+021– km 1+251, Canal Poarta Albă Midia Năvodari, mal stâng, având denumirea de ”Adăpost pescăresc” în Lista cuprinzând porturile şi locurile de operare şi limitele acestora, a căror infrastructură portuară aparţine domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi limitele radelor portuare şi ale zonelor de ancoraj.

Investiția a constat în amplasarea pe teren a 14 containere metalice cu regim de înaltime parter, cu destinația de construcții provizorii destinate supravegherii ambarcațiunilor de la fiecare platformă/ponton de acostare propusă. Înălțimea containerelor va fi de maxim 2,60 m. Containerele au fost amplasate pe fundații izolate (blocuri din beton armat), amplasate pe o pernă de piatră spartă, conform planurilor de structură.

De asemenea au fost construite 11 platforme betonate de acostare a ambarcațiunilor, cu dimensiuni de 9.9 m x l0 m, având o suprafață desfășurată de 1089 mp, fiecare dintre acestea având câte 2 binte din confecție metalică, pentru legarea ambarcațiunilor.

Pe teren s-a realizat un drum de acces auto betonat, 30 de spații de parcare grupate câte 2 adiacente containerelor prefabricate. De asemenea au fost construite alei de acces pietonal și s-a realizat împrejmuirea terenului, conform planului de situație.

Lucrările au fost recepționate în conformitate cu Procesul Verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 1 din data de 31.01.2024, atașat.

Din punct de vedere al regimului juridic terenul este proprietate publică aflat în administrarea Compania Națională ”Administrația Canalelor Navigabile”  SA Constanța.

Analizând documentația depusă s-a constatat că obiectivul de investiții ”Amplasare containere metalice, construcții provizorii pe durata contractului de închiriere destinate supravegherii ambarcațiunilor, realizare platforme betonate acostare ambarcațiuni și împrejmuire teren”, amplasat pe malul stâng al Canalului Poarta Albă Midia Năvodari, între km 1+021– km 1+251, întrunește condițiile de a fi introdus în Lista cuprinzând porturile şi locurile de operare şi limitele acestora, a căror infrastructură portuară aparţine domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi limitele radelor portuare şi ale zonelor de ancoraj, având și avizul favorabil al Autorității Navale Române, din punct de vedere al siguranței navigației și al Companiei Naționale ”Administrația Canalelor Navigabile”  SA Constanța.

 

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

 

Documentaţia poate fi consultată: 

  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 02.09.2024:

□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos

□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;

□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul  Registru propuneri (mt.ro)

 

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. 

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 02.09.2024

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu

 

Documente conexe

Minuta ședinței plenului CDS - data 

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

   
E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!