Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate de beneficiar, pentru proiectul ”Pasaj Italsofa (Baia Mare - Groși).

Preconizat a se finaliza în primul trimestru din 2025, prin proiectul implementat de CNAIR în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și UAT Municipiul Baia Mare, va fi construit un pasaj suprateran de 650 de metri în sudul municipiului, la „Italsofa-Groși”. Prin cele 11 deschideri, 2 rampe, 2 poduri, 1 podeț și sensul giratoriu cu două benzi de circulație amenajat sub pasaj, obiectivul va îmbunătăți circulația în zona Italsofa - Baia Mare, reducând astfel poluarea și zgomotul în oraș. De asemenea, investiția va deschide și noi oportunități pentru mediul de afaceri. Prin fluidizarea traficului în lungul drumului județean DJ 182B și creșterea accesibilității centurii Baia Mare către rețeaua de drumuri naționale, județene și comunale modernizate, se va stimula dezvoltarea economică a zonei, impactul fiind vizibil la nivelul comunității locale prin mai multe locuri de muncă și afaceri.

Contractul de finanțare nr. 52/29.03.2024 contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră, având o valoare totală de 77,225,706.83 lei, din care 18,318,692.41 lei reprezintă valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene.

Pentru informații suplimentare și noutăți în legătură cu acest proiect, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale C.N.A.I.R. S.A, precum și cele ale Consiliul Județean Maramureș și UAT Municipiul Baia Mare.

Click to listen highlighted text!