Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Astăzi, 29 iulie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: 

Ordonanță de Guvern privind reglementarea unor măsuri financiar – fiscale și bugetare

 

Scurtă descriere

Conform prevederilor art. 161 din Legea 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare „salariile se plătesc înaintea oricăror altor obligații bănești ale angajatorilor”. Pentru a asigura predictibilitate în actul de programare a plăților aferente implementării obligațiilor de servicii publice, prin actualizarea propusă pentru OUG nr. 103/2013, se aduc clarificări privind ordinea programării plăților prioritare.

 

  1. În considerarea importanței deosebite a serviciului de siguranță - pilotajul navelor maritime și fluviomaritime -, fără de care nu se poate desfășura traficul navelor pe sectorul de Dunăre cu caracter maritim, în vederea majorării corpului de piloți maritimi ai AFDJ RA Galați se impune majorarea drepturilor de natură salarială de la valoarea actuală până la o valoare similară cu drepturile salariale ale piloților maritimi care își desfășoară activitatea în porturile maritime Constanța, inclusiv zona Midia a acestuia și portul Mangalia, aflate în administrarea Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța.

Prin proiectul de act normativ se propune crearea cadrului legal pentru ca, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul AFDJ RA Galați care concură la efectuarea serviciului de siguranță: pilotajul navelor maritime şi fluviomaritime pe sectorul de Dunăre cuprins între rada portului Sulina şi Brăila (km 175), manevrele de intrare/ieşire în/din porturile Sulina, Tulcea, Galaţi şi Brăila, precum şi pilotajul în aceste porturi să fie la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru personalul care asigură efectuarea serviciului de siguranță: pilotajul navelor maritime şi fluviomaritime în porturile aflate în administrarea Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" - S.A. Constanţa, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (1) lit. b) și alin. (3) și ale art. 10 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, cu modificările și completările ulterioare.

III. Se propune ca plata chiriei și a utilităților aferente biroului din sediul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, precum și plata serviciilor de comunicații, pentru perioada 1 octombrie 2022 - 30 septembrie 2025 când România va face parte din Consiliul OACI, să fie suportată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, capitolul 84.01 “Transporturi”, titlul 20- Bunuri și Servicii

 

 

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

 

Versiune îmbunătățită - publicată 01.08.2022

Versiune îmbunătățită - publicată 03.08.2022

 

Documentaţia poate fi consultată: 

  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 4 august 2022:

□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos

□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;

□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul  Registru propuneri (mt.ro)

 

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. 

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 5 august 2022.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu

 

Documente conexe

Prezentat în

Şedinţa

Data

   
E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!