Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

Data publicării: 27.08.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 09.09.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

În prezent, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, limitarea intensităţii acestuia în vederea creşterii siguranţei circulaţiei rutiere şi reducerea numărului de accidente provocate de vehiculele grele şi pentru protejarea mediului înconjurător, circulaţia vehiculelor rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată pe unele sectoare de drumuri naționale și autostrăzi, conform prevederilor Ordinului ministrului transporturilor şi ministrului afacerilor interne nr. 1249/132/2018 privind instituirea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare cu 7,5 tone pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, în zilele premergătoare zilelor de sărbătoare legală şi în zilele de sărbătoare legală.

            Conform anexei nr. 1 a acestui ordin, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată pe sectorul cuprins între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) - Rȃmnicu Vȃlcea - Veștem (intersecția DN7 cu DN1), în tot cursul anului, în zilele de sărbătoare legală, în ziua premergătoare primei zile de sărbătoare legală, precum și în zilele libere declarate astfel prin hotarȃre a Guvernului, între orele 06:00 - 22:00.

            Avȃnd în vedere blocajele rutiere care au loc pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea - Sibiu al DN7, precum și numărul foarte mare de accidente soldate cu victime care au loc pe acest sector, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vȃlcea, în urma analizelor realizate împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vȃlcea, a solicitat Ministerului Transporturilor analiza posibilității de restricționare a circulației vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea - Sibiu al DN7, în zilele de sȃmbătă și duminică sau, cel puțin, în ziua de duminică, pe toată perioada estivală.

            De asemenea, în urma consultării structurii teritoriale de poliție rutieră și a verificărilor efectuate, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romȃne a constatat că pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea - Sibiu al DN7 valorile de trafic depășesc cu mult nivelul de serviciu al drumului, viteza de deplasare a vehiculelor fiind redusă indiferent de numărul de polițiștii implicați în activitatea de fluidizare a traficului rutier, principalele ambuteiaje fiind create de autovehiculele destinate transportului de mărfuri, acestea avȃnd o lungime mare și un demaraj lent. Drept urmare, Direcția Rutieră consideră oportună introducerea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decȃt cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea - Sibiu al DN7, în zilele de sȃmbătă şi duminică, în intervalul orar 06:00 - 22:00, în  perioada 01 iulie - 31 august.

            Conform datelor de trafic, actualizate pentru anul 2018, pe sectorul cuprins între km 119+250 (intersecția cu DN7C) și km 239+400 (limita județului Vȃlcea) al DN7, media zilnică anuală a vehiculelor care circulă pe acest sector este mai mare de 20.000 vehicule fizice, valorile maxime ale traficului înregistrȃndu-se în lunile iulie și august. Nivelul de serviciu pe acest sector este "F", caracterizat prin vitaza medie de circulație mai mică de 35 km/h, flux de trafic forțat și instabil, libertate nulă de manevră a conducatorilor auto și congestie în trafic.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!