Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

Data publicării: 27.02.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 11.03.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

La data prezentului proiect de ordin, în România există în exploatare linii ferate cu ecartament îngust (de 1000 mm şi 760 mm) pe care se desfăşoară transport feroviar de marfă și linii ferate cu ecartament îngust pe care se desfăşoară transport de călători în scop turistic sau mixt.
Acest regulament este o reglementare specifică necesară pentru operatorii economici care desfășoară operațiuni de transport feroviar pe liniile ferate cu ecartament îngust în vederea asigurării siguranței circulației, securității transporturilor, transportul călătorilor, calității serviciilor și a protecției mediului.
Regulamentul defineşte cerinţele tehnice ce trebuie respectate de liniile, construcţiile, instalaţiile feroviare și vehiculele feroviare şi de organizare a circulaţiei trenurilor pe liniile ferate cu ecartament îngust. Aceste cerinţe sunt valabile pentru instalaţiile şi vehiculele feroviare nou construite, modernizate, pentru activitatea de întreţinere, respectiv în activitatea de exploatare.
Prezentul regulament se aplică numai pentru liniile ferate din România care au ecartamentul de 1000 mm şi/sau 760 mm, pentru viteze maxime de circulaţie de 35 km/h.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!