Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

UE asigură continuitatea serviciilor de transport feroviar între UE (Franța și Irlanda) și Regatul Unit în cazul în care Regatul Unit va ieși din UE fără acord. Consiliul a adoptat astăzi un regulament privind prelungirea temporară a valabilității anumitor autorizații, certificate și licențe care sunt necesare pentru asigurarea derulării serviciilor. Scopul acestei prelungiri este de a permite părților în cauză să încheie acordurile necesare și să ia orice alte măsuri pentru a evita perturbările, luând în considerare statutul Regatului Unit de țară terță.

Aceste măsuri sunt condiționate de aplicarea de către Regatul Unit a unor standarde, cerințe și proceduri identice privind conectivitatea feroviară transfrontalieră.

Regulamentul va fi aplicabil din ziua următoare datei la care tratatele UE vor înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care, până la acea dată, va intra în vigoare un acord de retragere încheiat cu Regatul Unit. Regulamentul va înceta să se aplice nouă luni mai târziu.

Având în vedere caracterul urgent al chestiunii, Consiliul a adoptat regulamentul prin procedură scrisă. Parlamentul European a votat la 13 martie.

Aceasta este ultimul regulament de contingență legat de Brexit adoptat în domeniul transporturilor. La 19 martie, Consiliul (Afaceri Generale) a adoptat alte cinci regulamente legate de Brexit în domeniul transporturilor. Toate aceste acte legislative vor fi semnate de către reprezentanții Consiliului și ai Parlamentului la 25 martie și vor fi publicate ulterior în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!