Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

28112.png

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, alături de președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, Marius Bodea, i-au avut ca invitați, astăzi, 28 noiembrie 2019, la sediul Ministerului, pe liderii Asociației ”Moldova Vrea Autostradă” și ai Asociației ”Împreună pentru A8”.

28111.png

Răspunzând apelului celor două organizații neguvernamentale, ministrul Lucian Bode a prezentat prioritățile mandatului său cu privire la proiectele de infrastructură ce vor fi realizate în Moldova, inclusiv termenele aferente fiecărei etape de implementare.

”Am urmărit și urmăresc eforturile pe care membrii dumneavoastră le-au depus de-a lungul timpului pentru sensibilizarea autorităților centrale în ceea ce privește starea deficitară a infrastructurii din Moldova. Și așa cum, în calitatea mea de deputat, ați avut întregul meu sprijin, tot așa și acum, din postura de ministru, vă asigur de întreaga mea deschidere pentru a găsi cele mai rapide și sustenabile soluții pentru dezvoltarea Moldovei. Dacă până acum de la minister și CNAIR ați primit doar promisiuni, eu vă propun un parteneriat: vreau ca în cazul proiectelor de infrastructură din Moldova care au fost începute, dar care sunt blocate, să identificăm împreună soluțiile pentru deblocare. În cazul noilor proiecte ce vor fi lansate de către CNAIR vreau să existe o consultare reală și transparentă cu dumneavoastră și cu toți cei implicați,  astfel încât din această colaborare să avem infrastructura dorită de toți românii. Știu că în organizațiile dumneavoastră sunt mulți oameni cu expertiză și cred că este momentul ca profesioniștii din administrația publică să înceapă cu adevărat dialogul cu mediul neguvernamental”, a precizat ministrul Lucian Bode.

28113.png

Totodată, cei prezenți au convenit, de principiu, ca în privința proiectului A8, studiul de fezabilitate să fie revizuit și completat, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul lucrării de la Tg-Mureș la Ungheni.

La finalul discuțiilor, la care au participat și reprezentanții managementului CNAIR și ai direcției din cadrul ministerului ce gestionează fondurile comunitare, ministrul Lucian Bode a lansat invitația continuării acestor întâlniri, la sediul Ministerului sau pe șantierele obiectivelor de infrastructură.

 

Click to listen highlighted text!