Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

ministr15032019 

Vineri, 15 martie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a fost prezent împreună cu reprezentanții CNAIR, pe șantierul variantei de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău.

Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte din coridorul IX Paneuropean, va avea o lungime de 30,8 km din care 16 km vor fi realizați la profil de autostradă. Lucrarea presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de Bacău și a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacău.

WhatsApp Image 2019 03 15 at 15.34.23

Licitația pentru această porțiune a fost câștigată de UMB Spedition & Tehnostrade, contractul fiind semnat în decembrie 2018. Antreprenorul va realiza proiectul în 36 de luni și va oferi o garanție de 84 de luni a lucrărilor.

“Existența autostrăzilor care leagă toate regiunile țării este o chestiune din ce in ce mai stringentă și a mea, ca ministru și a guvernului din care fac parte. Investițiile in infrastructura sunt esențiale. Nu întâmplător mă aflu pe un șantier din Moldova.

WhatsApp Image 2019 03 15 at 15.34.24 1

Astăzi vă anunț începerea construcției Autostrăzii Moldova. Acest tronson, extrem de important, face parte din coridorul IX Paneuropean. Este un obiectiv de 150 milioane euro cu finanțarea asigurată.

Antreprenorul român este deja mobilizat și lucrează într-un ritm alert. Acesta este doar un început. Ceea ce vedeți astăzi la Bacău, veți vedea în toată țara . Proiectul a fost lansat in 2017, tot in timpul guvernării PSD.” a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

 

Click to listen highlighted text!