Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 IMG 1739

 

 

Astăzi, 15 ianuarie 2019, Ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb a solicitat secretarului de stat Dragoș Titea situația intervențiilor pe toate modurile de transport gestionate de către minister.
În urma verificărilor și centralizării datelor, situația se prezintă astfel:
Rețeaua rutieră:
În prezent nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii. Singura restricție de tonaj este pe DN 67C între localitățile Novaci și Rânca unde se acționează cu utilajele din dotare. În cel mai scurt timp drumul va fi deschis din nou circulației și pentru autovehiculele cu masă maxim autorizată mai mare de 7,5 t.
La ora actuală sunt disponibile 2400 de utilaje din care 600 utilaje ale CNAIR iar contractul pentru furnizarea cantităților de sare necesare acțiunilor de deszăpezire este semnat încă din august 2018.
Potrivit situației solicitate, în ultimele ore au acționat în zonele afectate de intemperii 732 de utilaje și au fost împrăștiate peste 2600 t material antiderapant.
În activitatea de deszăpezire sunt implicați, în cele 310 baze de utilaje, peste 4000 de oameni.
Rețeaua feroviară:
În cazul infrastructurii feroviare nu se înregistrează secții feroviare cu circulație închisă. Nu sunt trenuri blocate sau anulate, traficul trenurilor CFR Călători desfășurându-se în condițiile specifice de iarnă.
Sunt pregătite pentru intervenție 33 de pluguri care vor acționa pe rețeaua CFR, în funcție de situația existentă la nivelul fiecărei sucursale regionale.
Pentru remedierea operativă a deranjamentelor la liniile de cale ferată sunt pregătite 124 mijloace de intervenție (drezine și utilaje multifuncționale) iar pentru intervenții la linia de contact pentru alimentarea cu energie electrică de tracțiune sunt disponibile 97 de drezine pantograf.
Pe raza regionalelor București, Cluj, Iași și Galați unde sunt înregistrate ninsori zonale sunt înființate comandamente locale la care participă un număr de 411 salariați CFR.
În situația înrăutățirii condițiilor meteo, CFR Călători va asigura ceai și alimente în principalele stații de cale ferată.
Aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt funcționale. Există întârzieri la decolare de 25-30 minute cauzate de procedurile specifice iernii. Degivrarea se face cu pasagerii la bord și se intervine constant pe piste, platforme și căi de rulare.
În cazul căilor navigabile, circulația navelor se desfășoară în condiții de iarnă. Nu sunt porturi sau căi navigabile închise.
Rugăm toți participanții la trafic, în special pe rețeaua de drumuri, să circule cu atenție și să adapteze viteza la condițiile meteo.
Înainte de plecarea în călătorie, rugăm participanții la trafic să se informeze cu privire la starea infrastructurii din zonele pe care urmează să le tranziteze.
Pentru informații privind starea infrastructurii aveți la dispoziție mai multe numere de telefon:
Telverde
0800 809 360
0800 800 301
0800 800 307
021 – 9360
021 – 264. 33 33
0724. 294. 562

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!