Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

IMG 9846

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a răspuns, vineri 24 august a.c., solicitării la discuții făcută de liderii sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) după acțiunile de pichetare organizate în cursul săptămânii în fața ministerului.
Conform solicitării sindicatului s-a avut în vedere dezbaterea și analizarea revendicărilor înaintate de USLM pentru care conducerea Ministerului Transporturilor și-a manifestat permanent în cadrul discuțiilor de până acum întreaga disponibilitate.
Reprezentanții USLM au cerut suplimentar față de adresele înaintate la minister, întocmirea unui document oficial referitor la poziția ministerului față de revendicările organizației sindicale. În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, le-a cerut liderilor sindicali să formuleze o solicitare în acest sens. Potrivit Legii nr.62/2011 a Dialogului Social, pentru întrunirea Comisiei de Dialog Social este necesară convocarea tuturor membrilor, respectiv a reprezentanților confederațiilor sindicale și patronale, reprezentative la nivel național.
În acest context, reprezentanții USLM nu au dorit continuarea discuțiilor.
La finalul întâlnirii, ministrul Lucian Șova și-a manifestat în continuare întreaga disponibilitate la dialog cu reprezentanții sindicatului, în vederea identificării unor soluții constructive care să asigure o dezvoltare bazată pe principii solide și corecte a Metrorex, discuții care să fie în conformitate cu principiile enunțate în legislația privind dialogul social.
La întâlnire au participat directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu, liderii de sindicat și reprezentanți ai comercianților de la metrou. Principala revendicare a USLM este prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale din stațiile de metrou între Sindomet și Metrorex, care expiră la finalul lunii septembrie a.c.
Ministrul Transporturilor Lucian Șova consideră că administrația Metrorex are obligația să își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale. Discuțiile despre aceste spații comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!