Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

3

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a participat joi, 7 iunie 2018, la reuniunea Consiliului UE Transport, Telecomunicaţii, Energie (TTE)- secțiunea Transporturi, organizată la Luxemburg, sub Președinția bulgară a Consiliului Uniunii Europene.

Miniștrii Transporturilor din statele membre Uniunii Europene au discutat despre regulamentul privind protecția concurenței în domeniul transportului aerian, directive privind instalațiile de poluare în domeniul maritim, Regulamentul privind drepturile și obligațiile călătorilor din transportul feroviar, Pachetul privind mobilitatea I și despre Pachetul privind mobilitatea II.

 

“Dorim o aplicare cât mai uniformă a regulilor în statele membre; aceasta reprezintă o precondiție a întăririi pieței interne. Nu dorim fragmentarea pieței și nici introducerea unor restricții artificiale de acces”, a spus în cadrul Consiliului ministrul Lucian Șova, referindu-se la piața în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri.

2

Consiliul de miniștri a adoptat joi o abordare generală referitoare la o serie de norme actualizate privind taxarea rutieră electronică. Acestea includ un temei juridic pentru accesul reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor. Oferindu-și acces reciproc, țările UE doresc să faciliteze urmărirea proprietarilor de vehicule străine care nu plătesc taxele rutiere. (Obiectivul este ca utilizatorii căilor rutiere să poată călători în întreaga UE plătindu-și taxele rutiere electronice cu un singur dispozitiv de bord, un singur contract și o singură factură)

 4

Totodată, Consiliul a mai adoptat o abordare generală referitoare la normele propuse privind protecția concurenței în domeniul transportului aerian. Scopul propunerii este de a asigura o concurență loială între transportatorii aerieni din UE și transportatorii aerieni străini care își desfășoară activitatea în Uniune.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!