Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a participat, în perioada 26-27 noiembrie, la Prima Conferință Globală pentru Transport Durabil,

ce a avut loc la Ashgabat, Turkmenistan. La conferinţaorganizată sub patronajul și cu participarea Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, au fost prezenți preşedinţi de stat, prim-miniştri și membri ai guvernelor din peste 80 de țări, reprezentanţi ai agențiilor ONU și ai altor organizații internaționale, precum și reprezentanţi ai societăţii civile și ai sectorului privat.

 

În cadrul evenimentului, a fost dezbătută diversitatea și complexitatea sectorului transporturilor, precum și oportunitatea unei platforme pentru realizarea parteneriatelor și inițiativelor menite să promoveze obiectivele de transport durabil.

 

Ministrul Sorin Bușe a avut o întâlnire bilaterală cu Ministrul Transporturilor din Turcia. Cei doi au discutat relațiile dintre cele două țări din perspectiva transportului naval, dar au abordat și probleme din sfera transportului rutier de marfă.

 

De asemenea, Ministrul Transporturilor a avut o întrevedere cu omologul său chinez. În cadrul întâlnirii, oficialii au explorat posibilitățile de colaborare dintre România și Republica Populară Chineză în domeniul infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, dar și navale.

 

Programul Conferinţei a cuprins sesiuni plenare şi discuții tematice în care au fost abordate toate modurile de transport: rutier, feroviar, aerian și maritim, transportul în ​​zonele urbane și rurale, energie și transport, transport public, state în situații speciale, precum şi aspecte legate de siguranță rutieră și cele de finanțare pentru transportul durabil.

 

 

 

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!