Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

2

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat, astăzi, 22.09.2016, o vizită de lucru pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava,

 alături de directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

 

Lucrările pe cei 7.3 km ai Centurii Rutiere a Municipiului Suceava urmează să fie reluate și realizate de CNADNR în regie proprie, după ce constructorul a abandonat proiectul înainte de terminarea lucrărilor, iar contractul a fost reziliat. Principalul avantaj al lucrărilor efectuate de direcția regională a CNADNR (DRDP Iași) este scurtarea termenului de execuție cu un an. Astfel, până la sfârșitul lui 2016, va fi reactualizat proiectul tehnic, iar lucrările vor începe în luna martie 2017. Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava va fi deschisă în totalitate traficului în septembrie 2017. În acest moment, stadiul de execuție este de 80%.

 

„Este foarte importantă mobilizarea Companiei de Drumuri în acest proiect. Încă o dată, CNADNR dovedește că poate realiza lucrări în regie proprie și că astfel putem duce la bun sfârșit lucrări care au fost blocate în trecut de neseriozitatea antreprenorilor.” a declarat Ministrul Transporturilor.

 

Vizita de lucru a continuat pe șantierele Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău, precum și cea a Municipiului Tecuci, unde ministrul a verificat stadiul derulării proiectelor, astfel:  

  • Lucrările pe cei 30 km ai Variantei Ocolitoare Bacău au început încă din luna mai 2016.
  • Pe Centura Tecuci, termenul pentru finalizarea celor 7 km este primul semestru al anului viitor, după ce constructorul a solicitat prelungirea duratei de execuție. Lucrările trebuie finalizate până în luna iunie 2017.

„Sunt nemulțumit de ceea ce am găsit pe șantierele de la Bacău și Tecuci. În ambele proiecte, mobilizarea nu este deloc cea dorită, de aceea am dat un ultimatum constructorilor: ori vor aduce muncitori și utilaje într-un număr mult mai mare pe șantiere, ori vom găsi alte soluții pentru ca șantierele să fie deblocate și proiectele să continue.”  a subliniat ministrul Sorin Bușe.

Ministrul a anunțat și demararea proiectelor din regiunea Moldova, incluse în Master Planul General de Transport al României:

  • Drumul Expres Ploiești – Pașcani: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construire vor fi lansate pe 31 octombrie cel târziu. Finalizarea proiectului în Masterplan, pe porțiunea Ploiești – Bacău, este prevăzută pentru 2020. Pentru porțiunea Bacău – Pașcani, este prevăzută în 2024. În schimb, prin lansarea simultană a proiectelor pentru cele două porțiuni, vor putea fi eliminate decalajele între acestea.
  • Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: lansarea licitațiilor pentru studiul tehnic, studiul de fezabilitate, și pentru autorizația de construcție, va fi pe 15 noiembrie. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2020.
  • Secțiunea Ditrău – Tg Neamț: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construcție vor fi lansate pe 30 noiembrie. Până la sfârșitul lunii va fi clarificată situația contractului, pentru a putea începe desfășurarea proiectului pe această porțiune.

 

Master Planul General de Transport al României (MPGT) a fost aprobat în Ședința de Guvern de săptămâna trecută. Prin demararea proiectelor din MPGT, infrastructura de transport din regiunea Moldova va putea fi dezvoltată la o capacitate optimă atât din punct de vedere economic, cât și social.  Astfel, pentru Moldova sunt prevăzute 3 autostrăzi (Tg. Neamț – Iași – Ungheni, Brașov – Bacău, Tg. Mureș – Tg. Neamț) și peste 1200 de km de drumuri expres și eurotrans.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!